Ik ben enthousiast, vrolijk en altijd nieuwsgierig met een grote passie en liefde voor wijnen die ik graag met andere deel. Ik schrijf beeldende blogs over allerlei thema’s die in de wijnwereld spelen. Tijdens proeverijen neem ik de deelnemers mee in de beleving die iedere wijn te bieden heeft.

Registervinoloog

Maud Veldkamp Registervinoloog

Ik volgde mijn hart en na jaren kantoorwerk in het communicatievak ben ik overgestapt naar de wereld van wijn. In augustus 2016 behaalde ik vol trots mijn diploma voor registervinoloog. Bijna drie jaar werkte ik bij de wijnhandel e-cru wines & spirits. Hier gaf ik vele wijnadviezen aan klanten op allerlei niveaus waaronder wijn/spijscombinaties.

Ik heb niet alleen een passie voor wijnen, maar ook voor reizen, zo dwaalde ik een paar weken lang tussen de wijnranken in Chili. Met de wijnacademie verkende ik de Champagne en Bourgogne, nu werelderfgoed van Unesco. Ik stak mijn licht op bij Duitse wijnmakers in Moezel, Rheingau, Rheinessen en Pfalz. Op Madeira ontdekte ik de kunst van het proces om deze versterkte wijn te maken. En natuurlijk op Nederlandse bodem mag een bezoek aan de Kleine Schorre in Zeeland niet ontbreken.

Ik werkt nu als zelfstandige en geef proeverijen op diverse locaties. Zie bij contact voor mijn gegevens.